Indien deze mail onleesbaar is klik dan  hier voor een online versie.   
 
 

BRILLIANCE OF ENLIGHTENED AWARENESS


VERNISSAGE TENTOONSTELLING TASHI NORBU beeldend kunstenaar


De Nieuwe Yogaschool Laurierstraat 109, Amsterdam
9 augustus 2014 17:30 - 19:30 uur

www.tashinorbu.com
www.denieuweyogaschool.nl

Reserveren gewenst:
registratie@denieuweyogaschool.nl
Deur open - 17:300
Inleiding door Johan Noorloos (De Nieuwe Yogaschool) - 18:00
Openingsceremonie - 18:15


Tashi Norbu (kunstenaar) voert met Danielle Oonk-van t’Schip een openingsceremonie uit. Het ritueel wordt afgesloten met een rondleiding door Tashi Norbu waarbij hij een korte uitleg geeft over de kunstwerken. Dit is een exclusieve tentoonstelling; de werken blijven een jaar in De Nieuwe Yogaschool hangen

Voordat een Boeddha geschilderd wordt, wordt het doek eerst met de woorden “Om ah hum” (zuiver lichaam, zuivere spraak en zuivere geest) beschreven. Vervolgens wordt de Boeddha volgens vaste iconografische verhoudingen hierop getekend en geschilderd.
Deze openingsceremonie wordt traditioneel door een lama uitgevoerd om de pure schoonheid en zuiverheid van de schilderijen te behouden en over te brengen aan de bezoekers. De gebruikte mantra’s leggen er een goede en zuivere ziel in, zodat de werken de belichaming van de Boeddha worden. Het werk is dan als een altaarreliek ingewijd en wordt behoed voor negatieve invloeden. Je zou dit een beetje kunnen vergelijken met het gebruik van wijwater door een priester in de Rooms Katholieke kerk.